SOR Bedankdag 2019 op de SS Rotterdam

18 oktober 2019

SOR organiseert ieder jaar een Bedankdag voor de vrijwilligers van de Bewoners- en Activiteitencommissies. Dit zijn bewoners die zich belangeloos inzetten voor een ‘Thuisgevoel voor iedereen’ in de woongebouwen waar zij zelf wonen. Maar ook organiseren zij activiteiten voor álle bewoners van SOR, zoals de Wandel- Puzzeltocht. Deze wandeltocht wordt tweemaal per jaar georganiseerd onder auspiciën van Alex van Muijen, bewoner van het Hofje Gerrit de Koker in Kralingen. Ook zetten deze vrijwilligers zich in bij ontvangsten van groepen belangstellenden uit het buitenland. Onze vrijwilligers zijn onmisbaar voor een prettige woonomgeving. Op woensdag 2 oktober zijn zij dan ook in het zonnetje gezet.

Bekijk hier de video

Stoomschip Rotterdam

Dit gebeurde wederom op een echte Rotterdamse locatie: de SS Rotterdam, het stoomschip aan de kade in Katendrecht. Na ontvangst met koffie en lekkers werden de bewoners welkom geheten door Casper, teamleider klant. Het programma van deze dag stond vooral in het teken van gezelligheid en verbinding, de sfeer was dan ook zeer goed en gemoedelijk. Na de speech van Hassan, waarin hij het belang van vrijwilligers en ambassadeurs voor de woongebouwen én SOR benadrukte, reikten de woonregisseurs Celestine en Ruth de Burendag-prijzen uit. De hoofdprijs ging dit jaar naar Rubroek waar de Bewonerscommissie een Spaanse middag had georganiseerd compleet met tapas en een flamingodanser. De ‘Zo-hoort-het-prijs’ werd uitgereikt aan de Binnenhoftoren omdat de commissie zich exact had gehouden aan de juiste wijze van inleveren. Als laatste ging Stadsplein Spijkenisse er vandoor met de ‘Cup-cake-prijs’, een doe-het-zelf-pakket om cupcakes te maken.

Lezing over de SS Rotterdam

Gids op de SS Rotterdam en bewoner van woongebouw de Geuzenhof, Jannes Schuurhuis, heeft ons via een inspirerend verhaal meegenomen in de rijke en illustere geschiedenis van het schip. Door middel van een groot aantal sheets nam hij ons mee door het schip. Van de keuken tot de eersteklas lounge, eetzalen en hutten voor de passagiers. Zelf is Jannes een groot aantal jaren werkzaam geweest op de SS Rotterdam, en dat was te horen! Prachtig verhaal. Na de lunch werd de vloer vrijgemaakt voor dameskoor Betty Foks, een dameskoor ontstaan vanuit de brandweer. Na enige tijd werd er zelfs voorzichtig gedanst. En tot slot kregen de vrijwilligers een cadeautje mee naar huis.