Huisartsen Kop van Zuid

Huisartsen Kop van Zuid is een Rotterdamse huisartsenpraktijk die patiënten helpt in de wijken Feijenoord, de Veranda, Noordereiland, Kop van Zuid, Wilhelminapier, de Laan op Zuid en deels de Afrikaanderwijk.

Website een re-design gegeven

Huisartsen Kop van Zuid gaf aan dat ze een nieuw design voor de website wilde. Bij huisartsenpraktijken is het belangrijk dat de praktijk afgestemd wordt op het werkgebied. Alle patiënten moeten de website kunnen begrijpen en niet online ‘verdwaald’ raken. In het nieuwe design is de website toegankelijker en doelgerichter. Er is meer focus gelegd op de functies van de website. Patiënten en websitebezoekers kunnen nu gemakkelijker zich in- of uitschrijven, online een afspraak maken, herhaalrecepten aanvragen of contact opnemen met de praktijk.

Zoals we al beschreven is het belangrijk voor huisartsenpraktijken om de organisatie af te stemmen op het werkgebied. Om dit te bereiken hebben we gebruikgemaakt van simpel taalgebruik. Daarnaast hebben we veel gewerkt met icons en afbeeldingen om het intuïtief eenvoudig te maken voor websitebezoekers. Websitebezoekers kunnen nu snel en gemakkelijk alle website pagina’s bezoeken en hun doel bereiken (bijvoorbeeld een afspraak maken).

Een re-design van het logo, praktijkfolder en signing gemaakt

Naast een re-design van de website hebben we ook het logo een re-design gegeven. Het logo heeft een modernere uitstraling gekregen en past goed bij de vernieuwde website. Het logo is onderdeel van de huisstijl. De huisstijl is belangrijk en zorgt voor een herkenbaar uiterlijk.

Wat buiten een logo ook belangrijk is, is promotiemateriaal. We hebben een praktijkfolder gemaakt zodat patiënten informatie over de praktijk mee kunnen nemen. Daarnaast hebben we middels een signing (raamsticker) ervoor gezorgd dat de praktijk herkenbaar is als je langsloopt.

Hoe het proces is verlopen

Huisartsen Kop van Zuid is al ongeveer 10 jaar een trouwe klant van ons. De samenwerking ging goed; tijdens het proces hadden we bijna wekelijks contact. Huisartsenpraktijk Kop van Zuid vond het eerste voorstel direct goed, dat was goed om te horen! Daarna gingen we direct aan de slag.

Het resultaat

Het resultaat is een moderne strakke website die goed is afgestemd op het werkgebied van de huisartsenpraktijk. Patiënten kunnen eenvoudiger een afspraak maken of een herhaalrecept aanvragen. Het navigeren door de website is veel intuïtiever en duidelijker geworden. We zijn blij met het resultaat!